Bliv klogere på din Babys sprog

Et bad om dagen…

IMG_2554.JPG

Selvom jeg ikke lige er den ‘regelmæssige type’ der planlægger og tilrettelægger min kalender, -ej heller min uge eller dag for den sags skyld, så ved jeg, af erfaring, at vejen frem med bebser er rutiner. Vil vi ha en nem baby, der er nem at putte, skal vi bla. sørge for, at baby kan regne os ud.
Da Nova blev ca 9 uger var det tid til at få styr på hendes (vores) vane med at gå alt for sent i seng. Hun havde givet den gas til sit 8-ugers tigerspring, så jeg var max motiveret for at erobre magten over aftenerne tilbage.

Så det var tid til at indføre aftenbadet til min lille party-pige.

Det gode ved aftenbadet er, udover at det er en tydelig og meget genkendelig aktivitet, også, at det er en underholdende aktivitet, som kan trække babys opmærksomhed (ulvetimen kan måske undgås) plus en ganske energikrævende aktivitet som trætter Bebsen og giver et forspring til putningen.
Hemmeligheden bag et succesfuldt babybad er timing. Baby skal ikke være for træt eller sulten! Så en nyvågen bebs gives en lille ammetår, lidt puslehygge og god kontakt inden baby får lov at dyppe tæerne først.
Herhjemme bader vi hende i køkkenvasken så længe hun passer da det er en god højde at arbejde i:)
Jeg fortæller Nova, at hun skal ‘svømme svømme’ og så styrer jeg hendes balance med armen omkring hendes krop og holder fast i modsatte arm.
Hun elsker det!

Rent vand uden sæbe eller olie til det daglige bad er alt, hvad man behøver. Engang i mellem får hun babymassage med olie inden badet eller lidt mild babyshampoo i badevandet. (Babyolie i halsfolder er en no go) Hvis der er irriteret hud kan en nylon strømpe med havregryn i kommes i badevandet, det giver et såkaldt mælkebad, som skulle lindre irritation.

Ved 12-uger begynder bebser at huske forskellige rutiner, så denne lille aftenhygge vil hurtigt blive linket sammen med klargøringen til søvn og på sigt vil det forkorte putningen.

Ved det første utilfredshed kommer hun op til hurtig aftørring og lidt hårtørrer puslehygge. (Hvilket hun somregel kvitterer med en tissetår.) Derfra skal det få stærkt med iklædning af natdragt.
Og så er det godnat med en god stor trøstebabs til natten:)

Godnat og sov godt -min lille rene velduftende bebs.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliv klogere på din Babys sprog